0 Läs mer >>
Jag tänker på Weeping willows låt "Touch me" - Touch me, I long to live for real. Rör vid mig, jag känner mig så isolerad. Touch me, I don't want to be alone.

The soundtrack of my ...

0 Läs mer >>
Jag drömde i natt. Att jag var någon annanstans, långt bort hemifrån den klara septemberluften och mitt lugna, förutsägbara liv. Långt bort ifrån lyxen att vara objektiv, att inte behöva ansvar och stoltheten över att vara från en nation i fred sedan 300 år. Min suddiga drömsyn rörde sig skakigt, som om jag sprang. Jag hörde min egen häftiga andhämtning och pulsen som dunkade i öronen. Mina steg smällde mot marken. I utkanten av synfältet såg jag de andra, tungt beväpnade, rusa fram såsom jag. Långt fram rörde sig en otydlig figur snabbt bort, i panik. Någon ropade ett kommando. Ett skott small högt och den grå figuren segnade ner. Jag saktade ner som jag kom närmare. Han hade flipflopsandaler under galabiyyan. Tunna bruna fotleder tittade fram. Ansiktet täcktes av oförstörd tonårshy. Han var ung. Så ung. Han var död.

Dröm

0 Läs mer >>
Du är i ett nytt land. Lång har din resa varit. Du är här av en anledning. Med livet som insats, hjärtat i handen och din själ representerad i de få saker du har kunnat ta med dig har du rest iväg. Dina steg är tunga eftersom du bär på hela ditt liv.
--
Hela tiden detta språk i öronen. Det har en snabb, vårdslös melodi. Du försöker tvinga fram mening ur orden. Dina öron är ständigt trötta av ansträngningen att förstå. Om de visste, om de visste vad du jobbade för att kunna tala med dem.
--
Ditt språk är begränsat. Det är en värld av saker du inte kan kommunicera. Du är ensam. Någonstans mellan landgränserna, mellan språken, försvann ditt förflutna. Någonstans däremellan försvann dina ansiktsuttryck och dina karaktärsdrag. Allt som finns är det brutna språket. Alla dina erfarenheter, all din visdom måste silas genom det fula språket. All sång som du hade i ditt språk misshandlas, förvrängs i alla frågor, förvecklingar och nödvändiga bekräftelser.
--
Jag ser dina ögon, och vad som finns bakom dem av outtalade ord. Din blick är smärtsam.

Flyttfåglar