0 Läs mer >>

Hmm?

0 Läs mer >>
Min själ är delad. Jag är djupt kluven. Ska jag åka hem för alltid nu i december eller ska jag åka tillbaka och jobba en del till, samtidigt som jag gör klart mina kursen på distans? Förutom ett nervsammanbrott i måndags så har det ju gått bra hittills. 
Det har varit intressant, är intressant som sjutton. Jobbet alltså, att möta människor. Annars har det varit rätt jobbigt på sista tiden. Vi social workers har inte haft något kontor, utan gått runt och trampat varandra på tårna i andras kontor, eller i besöksstolarna i administrationen (som i och för sig också är ett kontor). 
Hemma har det inte heller varit särskilt bekvämt, om ni minns episoden med duschmunstycket och toalettsitsen, ja, alla episoder som inkluderat hantverkare. Jag tvättar för hand, eftersom jag av olika anledningar inte har tillgång till den tvättmaskin jag skulle få tillgång till. Försök tvätta en stor handduk för hand i en hink. Lycka till. Lägg därmed till nästintill heltidsstudier, och du har dig ett nervsammanbrott. 

Detta, bland annat har fått mig att fundera på om jag ska ta tillfället i akt och åka hem på riktigt till jul. Göra klart mina kurser för nästa år på plats. Ha tvättmaskin. Inga hantverkare. 

Men jag vet inte. Det har gått bra att studera här. Jobbet är intressant, och jag har en god möjlighet att basera min studie på det. Det känns som en ganska bra erfarenhet att ha jobbat med social work med irakier i Libanon. Det har gått bra att plugga mänskliga rättigheter, och det har varit intressant, i synnerhet med tanke på vad jag jobbar med. Man är alltid nära kultur och människor här, det finns saker att göra. Och det är nära till Europa, Asien och Nordafrika, om man skulle ta sig en sväng någonstans. Och ständig övning för språket. 

Samtidigt längtar jag hem till en uppsala-termin. Till studier och pasta med pesto och vänner och valborg. Till intressanta ämnen och en tvättmaskin som inte är längre bort än hus sju. Till disciplin, organisation och punktlighet (trodde väl aldrig i mitt liv att jag skulle yttra de orden). Till att röra mig med lite mer pengar. Till att hitta jobb. 

Jag är i sanning kluven, och jag måste köpa biljett i dag eller i morgon. Priset höjs med några hundra varje dag tycks det!
Jag tar fram mina kinesiska turpinnar (hur ska man annars översätta Chinese Fortune Sticks) från restaurang Chopsticks. Egentligen besvarar de endast om man ska uppnå sin önskan eller inte, men jag är desperat för vägledning så jag bestämmer att en sticka som lyder att ens önskning ska uppfyllas, är "ja", och en sticka som säger motsatsen är "nej".

Jag funderar ett slag, skakar burken och tänker:
¨Är det smart att åka tillbaka hit till Libanon efter jul, kommer det att funka med mina uppsatser?"

Jag skakar fram sticka nr.6...

Your luck for today
"If you gamble, you must play
number six is good today
Your fortune 
The fates gave given you talent
they've also given you skill
these gifts will give success in life
if you do not use them ill
- The next favor you will be granted - 
You will get your wish

Hmm. Det låter ganska bra. 

Nästa fråga: "Är det en bra idé att åka hem till Sverige och studera nu? Är det smart?

Jag drog fram sticka nr. 78

YOUR LUCK FOR TODAY
Seventy-eight is only fair,
bad for trading, so beware
YOUR FORTUNE
Many a golden chance you've lost
As you look back over your past
Were others won by being first
You were always last
- An opportunity will shortly be offered you by which you will gain if you accept - 
Later on you may get your wish


.... Hmmmmmm.

Djupt delad vidskepli...

0 Läs mer >>

Tänk er att bara gå o plocka. I Syrien kallar mina vänner det "mango" vilket inte stämmer - men om man låter dem bli lite övermogna så smakar de nästan likadant. mmm. 

Mer frukt

0 Läs mer >>

Nu när mörkret (och fukten) på allvar verkar ha kommit (suck), kan det vara bra att påminna sig om det schysta med hösten. Som till exempel de frukter och grönsaker som skördas, och i den här delen av världen, den sköna, svala och varma, temperaturen. Här har vi tomater på träd i J:s trädgård på berget, vilken vi besökte för ett par veckor sedan.

When darkness strikes, it can be good to remind oneself of the nice things about autumn - colours and vegetables and fruits. A couple of weeks ago we were in  J:s garden on the mountain and there we ate and sat among nice things like this - tomatoes on trees! And no, I'm not aspiring to make an exact translation, sorry. I'd get bored. ;)

Tomater på träd

0 Läs mer >>
Jag vet att jag tjatar, men hösten har bevisligen kommit. Vätans tid, fuktens tid. Mörkrets tid. Tröjornas och de blöta strumpornas tid. Tiden då man börjar uppskatta att ta en varm dusch. 

För bara en vecka sedan var det trettio grader varmt om dagen. Sedan så smått började man vakna på morgonkröken av att det var kallt i rummet. Nu går folk plötsligt i jacka, och alla med sans och vett bär ständigt med sig ett paraply. Vilket påminner mig om att jag måste köpa ett. Själv har jag skor med perforeringar i sidorna så att man ser strumporna igenom, vilket inte är så bra när syndafloden sköljer genom  gränderna  två-tre gånger om dagen. Och nu sitter jag här efter en jävligt jobbig dag (troligtvis för att jag pluggade från 8-8 igår) där jag bland annat råkade fräsa åt stackars blyga J, och frikostigt delade ut mördande blickar åt höger och vänster och bläddrade ilsket i pappren - men nu har jag ätit pasta som vilar gott i magen, och strumporna är nästan torra och jag har tre cm ljus kvar så allt är frid och fröjd. Och regnet, det eviga regnet fortsätter där ute, men jag är inne så det är bara gott. 


Det regnar...

0 Läs mer >>
Om än betydligt mindre. Det blir ingen hiking i Sannine och Baskinta, även om det mest duggar nu. Tråkigt. Jag tror att jag behövde en naturpåfyllning. Kanske jag och sköna M drar till söndagsmarknaden där det tydligen finns allsköns prylar till löjligt låga priser. Det är där alla gästarbetare handlar, för de har lägst löner av alla. Och jag är inte direkt överströdd med guld jag heller. Kanske F kommer med också. Hon är skön, sköna M. Tänker på oss stackars utlänningar, okunniga som vi är om vad staden har att erbjuda. 

Det skönaste är att det fortfarande är tidigt. Om vi drar vid lunch (OM vi drar överhuvudtaget) så har jag ändå 4 timmar på mig att plugga innan dess. Ska nog ta en kopp néscafé till. =)

Det regnar fortfarand...

0 Läs mer >>
Klockan är tio i sju ny tid - ni hemma i Svedala är fortfarande en timma efter oss. Jag vaknade alltså klockan 06:02, för tanken är att jag ska ut på hiking med sköna M. Hon ringde mitt i min självömkan igår (för jag hade ont i huvudet hela dagen och var less och sur i allmänhet) och struntade i att presentera sig som vanligt, så det tog en stund innan jag kopplade. Hon skulle på hiking i Baskinta, skulle jag med? Självfallet, trots att jag har studier och skit att göra egentligen. Sålunda vaknade jag vid den okristliga tid. Bara för att upptäcka att himlen hade öppnat sig. Förmodligen har det regnat och åskat under merparten av den senare delen av natten och en timme efter väckningstid visar  det inga tecken på att sluta. Jag har lämnat balkongdörren öppen. Jag riktigt känner lukten av regnet. Mmm. 

Ska höra med sköna M om de verkligen ska iväg. Verkar inte så bekvämt i att halka runt i lera på bergssluttningarna...

Kristligt tidigt

0 Läs mer >>
Nu har jag haft en nostalgi-tripp även om jag inte ens han posta "The Cake of Doom". Nästa gång. 

Det är så kallt på det här kaféet att fingerlederna knakar. USCH. 


Ta hand om er. Och för de mindre tekniska människorna som nu tror att jag inte har skrivit någonting (ni vet vilka ni är) så kan ni se mina sista inlägg innan masspublikationen av bilder i Oktober-arkivet på höger sida. 

Vart lite för många bilder. Hmmm. Jag skulle ju studera eller hur var det. 

Okej, nu räcker det m...

0 Läs mer >>

Me and some gentlemen.

Uppsala - Richard and...

0 Läs mer >>

K. still enjoying himself blowing bubbles although the bride and groom were far away taking wedding pictures. 

Uppsala - Richard and...

0 Läs mer >>

No, I actually haven't any closer picture on the bride and groom... 

Uppsala - Richard and...

0 Läs mer >>

Some more nice people, also they considerably younger than the cathedral. Tihi. Wonder when this joke will get old. OLD! HAHAHA

Uppsala - Richard and...

1 Läs mer >>

And yes, I decide what to put up in the window. If you see anything you don't like, blame me. Although I don't buy in the clothes. 

Katrineholm

0 Läs mer >>

The shop I work in during summers - and details I like. 

Katrineholm

0 Läs mer >>

The shop in which i work during the sales... REA = Sale

Katrineholm

0 Läs mer >>

The castle also old as dirt, seen from the botanical garden.

Uppsala-lalala....