1 Läs mer >>
I min jakt på en scanner  kom jag över en ny(?) funktion på Uppsala Universitetsbibliotek (Fanns dock ej scanner för användning där - har hittat en på den trogna institutionen) - chat med en av universitetsbibliotekets bibliotekarier! Ja, jag kan tänka mig att det inte är lika häftigt för er som för mig - i mina ögon får det nästan livsomvälvande proportioner. Det innebär att man kan få hjälp av en bibliotekarie hemifrån! Om jag inte hittar ett dokument på bibliotekets sökmotor kan jag få hjälp - hemifrån! Förstår ni - hemifrån! Det är bättre än mail, för kontakten är direkt, och ännu bättre än att vara fysiskt på biblioteket, för man kan ha all information framför sig så att man inte glömmer den, och så slipper man att bli distraherad av udda böcker om fransk sjuttonhundratalsgotik i folkhemstappning. 

Framtiden är här

0 Läs mer >>
Jag har inte skrivit något på länge känns det som. För ca en vecka sedan kom jag hem från en liten välbehövlig  paus i Katrineholm, och därefter har det mest varit arabiska-plugg, medföljande tenta, intensivt tittande på favoritserierna "Medium" och "Ghost Whisperer" till lika intensivt målande - jag har målat en massa tulpaner. Nu ska jag plötsligt återfinna orden. Och samtidigt, kommer de där små administrativa distraktionerna som alltid tar tid och plats i ens liv. Och i korridoren pågår den stora utflyttningen. 

Nu är det nya böcker som gäller. Måste tyvärr göra er besvikna och erkänna att jag aldrig läste ut Weiss' monsterroman. Jag ska försöka igen, men jag kunde inte behålla koncentrationen med alla frustande hundkäftar, stridande kroppar, skräckinjagande grin och stela dödsmasker. Om ni inte tvingar mig att göra en recension av den kommer jag nog aldrig ta mig igenom  dessa snårskogar av adjektiv och synonymer -  jag kommer OSÖKT att tänka på min lärarinna i spanska under gymnasiet, Lia och hennes favorituttryck - tårrrrta på tårrrta. Det är vad det är. 

Nu har jag lånat en deckare av en James Pattersin, 3:e graden, "Bleeding Kansas" av Sara Paretsky (en av mina favoritförfattare när hon skriver deckare - det verkar dock vara mindre blod i den här, trots namnet), en kort reportagebok om latinamerika, "Americanos" av Magnus Linton, och slutligen den bok jag börjat på, och som verkar mest kul, "Tandooriälgen" av Zac O-Yeah. Jag tror jag kan rekommendera den redan nu trots att jag bara har läst fem sidor. Nej, nu måste jag göra lunch. =)

Sannas läsecirkel

0 Läs mer >>

Ja, bilden gör inte motivet rättvisa. Den här tycker jag blev bäst. =)

Gul

0 Läs mer >>

Så här blev den i blått. Hmm. Jag tror jag ångrar mig. Skit också. Nåväl, jag får väl göra en till. Man kan inte beskylla mig för att vara för feg för att sabba mina verk i alla fall. Kill my darlings, alltså. Något att fundera på inför ett framtida äktenskap... 

Blå.

0 Läs mer >>

Blixten slog ihjäl färgerna lite. 

Skrikig.

0 Läs mer >>

Påskfärger. De här kladdade jag med igår. Men den övre, är den klar eller inte? Vad tycker ni?

Tulpaner!

0 Läs mer >>

Ja, synd på det störande glaset och för mycket blixt, men jag har en JÄTTESTOR bukett tulpaner! 30!

Tulpaner!

0 Läs mer >>

Detalj

1 Läs mer >>

Som synes gillade jag denna D&G bild skarpt - och jag är rätt nöjd med hur jag avbildade den. Inte helt lik är hon (en gång var jag vass på att avbilda nästan perfekt) men jag tycker hon blev desto mer intressant. Lite skelögd. 

Ny bild

1 Läs mer >>

Fina färger. 

Ny bild

0 Läs mer >>

Har besökt min mor under helgen.

Tulpan

1 Läs mer >>

Igen

0 Läs mer >>

Glasen står inte i samma dimension, men färgerna gör mig glad. Vardagsskönhet. 

Ny akvarell

0 Läs mer >>

Och vatten

0 Läs mer >>

Vatten

0 Läs mer >>

Vatten