0 Läs mer >>
Alice Timander, hädangånget glamouröst galalejon, fick till det ibland på fler än ett sätt. Så här sa hon:

- Det är inte så att livet knackar dig på axeln och frågar om du vill hänga med.

Skit också. 

Allas vår Alice!

0 Läs mer >>
Spotify alltså... ljuva musiktjänst. Igår hade jag en nostalgins afton och kom över Kate Bush. :D Här följer därför två videolänkar till två sköna, bizarra låtar. Det har hänt en del på videofronten sedan 1980 tydligen. 

http://www.youtube.com/watch?v=ot3cVY1JESQ&NR=1

och

http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs&feature=related

Kolla dem! :D

Babooshka!

0 Läs mer >>

Scatter-brained Mde. Hiver is speaking English today

as her thoughts cross the oceans and the seas 

to friends living far away

 

See, there's a mist outside today

painting the green woods faintly gray

Let's take a walk now 

in the drizzling rain 

Then maybe we'll find the way


Come with me
Come with me
Come, come with me again





Mist

0 Läs mer >>
Jag har en liten paus i arbetet. Lyssnar på U2s "Red Hill Mining Town". Regnmolnen hänger tunga över Flogsta och jag har ingen lust att gå till biblioteket i dag heller. Jag stannar hemma med min uppsats och tittar upp, ut över gatan och husen ibland. Solen skiner, och maskrosfrön flyger förbi. 
Jag hade tur igår igen. Med bra vänner. Klockan åtta hade jag precis skrivit klart ett avsnitt och satt och funderade på om jag skulle gå ut ännu en promenad, när Marsvinet (det är en pseudonym) ringde och undrade om jag ville dricka vin och äta ost med henne och hennes kille. JAH!, sa jag och tog med mig en flaska Cava som jag haft i kylskåpet alldeles för länge - varje gång jag har öppnat det så har jag tittat längtansfullt på flaskan och sen snabbt stängt dörren igen. Nu rykte den. Det blev en trevlig kväll, och jag hann också döpa mig själv i Cava, i en hastig och och för mig karaktäristisk armrörelse. Synd på så ljuva droppar. Cava är gott! Sen gick jag hem vid midnatt - ett perfekt avbrott i uppsatsarbetet, en perfekt vinkväll på en arbetsvecka. 

Red hill mining town

0 Läs mer >>
Jag går i skogen. Det är grått, tyst, rått. Skogen luktar gott efter regnet - jag känner mossans mjuka, söta doft i näsan. Liljekonvaljernas blad glänser våta på marken. Det är vackert. Granar och lövträd står tysta, ruvande. En snabb solglimt målar allt i jublande grönt och allt är fröjd och vårlikt och fåglar kvittrar, men den försvinner snart igen. Tystnaden och stillheten återvänder. Träden står stilla, vaktande. Ruvande, väntande. Förväntansfulla. Jag lyssnar. Det droppar från träden. Jag inser med ens att jag har tappat bort stigen. Men jag vill inte gå tillbaka. 

Skogspromenad

1 Läs mer >>
Gårdagens katastrof-känsla har gett med sig. Inte så att jag inte känner mig som en klantskalle eller att de "små" problemen jag upptäckte inte är kvar idag, ännu olösta, men de har gett med sig på det sätt en god natts sömn får saker att ge med sig. Jag har inte sovit så gott på väldigt länge, en lätt, obekymrad, ostörd nattsömn.

Jag har tillbringat förmiddagen med att okynnesläsa och undvika att städa. Sedan för en timme sedan gick jag ut på en tur i hågadalen, och sprang. Jag visste inte ens att jag kunde springa längre, men det var skönt. Kanske hinner det utveckla sig till en vana innan jag får så ont i fötter och knän att jag måste sluta. 

Nu ska jag undvika att städa lite till och käka något. Sedan måste jag nog städa. Tyvärr. 

Ha en trevlig lördag, kära vänner. Kram.


Lööööördag

0 Läs mer >>

Jag har gått runt med en bild i huvudet ett tag, av en människogestalt med ett glödande hjärta som lyser igenom. Det låter helt patetiskt när man förklarar det, men här är den i realiteten i alla fall - och det blev nästan ett självporträtt. ;) 

Rockig

0 Läs mer >>

Sacred heart

0 Läs mer >>
Ha! Där fick jag en tanke! Yes!

Där satt den!

0 Läs mer >>
Atmosfären är märkligt tung i dag. Jag sitter på biblioteket i det ljusa, tysta rummet och försöker skriva, försöker vara brilliant. Ventilationen surrar. Bibliotekets andetag brusar sövande. Jag önskar att jag hade en magisk pincett som jag kunde dra ut mina tankar med och sätta in i uppsatsen, men de stretar emot idag, vill inte lämna den anonyma grå massan bakom sig. Jag sov så illa i natt, låg spänd som en stämgaffel i sängen. Jag trodde att jag var vaken, men jag sov. På inget annat sätt kan jag förklara de där konstiga drömmarna som till slut kom. En Medusa i akvarell, ostron, och målade slöjor i rosa och blått. Helt sjukt. Nu kämpar jag för att vara vaken i stället, för att vara brilliant. Det känns som att gå emot min natur idag, med bristande nattsömn och allt. Ack, att man ska vara så beroende av sitt huvud på universitetet. 

Drömmar

0 Läs mer >>
Jag. Är. Trött. 

Så är det.

0 Läs mer >>

Scilla

1 Läs mer >>

Som ett avbrott i min egen läsning (och bitarna börjar passa ihop med varandra, men jag blir alldeles matt i alla fall) så laddar jag upp den här bilden från Valborg. Mitt i den skräniga yrande glada folkfesten, mitt i det sorglösa sunkiga fyllevimlet, tittar jag och amerikanskan åt höger och ser denna sköna bild. En park blå av scilla. 

Idylliskt

1 Läs mer >>
...är U2:s Bullet the Blue Sky på Rattle and Hum. Så går mitt blods melodi, mitt hjärtas rytm. 

Bästa låten alla kate...

1 Läs mer >>

När jag fick syn på Van Goghs landskap på nätet så blev jag så glad av färgerna och rörelsen. Här är mitt försök att måla Van Goghs impressionistiska oljemålning fast med akvarellpennor och akvarellfärger. Ehm. Men det var kul i alla fall. 

Landskap

1 Läs mer >>

Jag har märkt att det är nästan omöjligt att blanda till rosa med akvarell-färg. Det blir inte riktigt rosa, utan alltid lite för rött och smutsigt. Så efter en längre tids längtan och drömmar om en fin rosa nyans, gjorde jag igår slag i saken och köpte  Winsor & Newtons  "permanent rose". Igår kväll roade jag mig så med den, tidsenligt inspirerad av blommande körsbärsträd, medan jag såg hälften av en misantropisk superhjältefilm på nätet. Tyvärr så syns inte klarheten i färgerna så bra eftersom jag fotat bilden i stället för att scanna den, och då blir det jämt en skum skuggning på pappret. Men skitsamma. Håll till godo med en kvist körsbärsblom. 

Körsbärsblom